Merkely Béla hangsúlyozta: a kismamák vannak most veszélyben

Forrás: MTI/Mónus Márton -
veszély Merkely Béla kismama
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Merkely Béla a Facebookon közétett beszélgetésben hangsúlyozta, hogy a kismamáknak nagyon fontos felvenniük az oltást. 

A Semmelweis Egyetem rektora a KOVIDők Facebook-oldalon közzétett beszélgetésben mondta el, hogy a kismamák most veszélyeztetettebbek, mint az első hullámban.

Merkely Béla Forrás: MTI/Mónus Márton

Míg az első hullámban nem volt várandós koronavírusos eset, a második hullámban a Semmelweis Egyetemen 38 várnadós kierült kórházba,

Most, a 3. hullámban már 90-en vannak, akiknek kórházi kezelésre volt szükdége, több mint 20-an lélegeztetésre is szorultak, és 5 főnél a műtüdőt is alkalmazni kellett.

A Semmelweis Egyetemen Érezhető, hogy a várandós kismamák egyértelműen veszélyeztetettek és ehhez képest azonos korú például szoptatós kismamák vonatkozásában messze nincs annyi eset - magyarázta a professzor. A koronavírus harmadik hullámában kismamák esetében több haláleset is előfordult. A szakemberek azt javasolják, hogy a várandós kismamák mielőbb vegyék fel az oltást.

Merkely Béla szerint az első mRNS vakcina felvétele a legfontosabb, hiszen az teljes biztonságot ad a kismamáknak a betegség súlyos lefolyása ellen. A rektor azt is elárulta, hogy a vakcina felvétele által a gyermek is védetté válik a fertőzéssel szemben - idézi Merkely szavait a Bors.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.