A karambolozó Lovasi Andrásnak súlyosabb vádakkal kell szembenéznie: perújítást indítványoztak

Fotó: Szabó Gábor - Origo -
Karambol Lovasi András
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A zenész 2019-ben okozott balesetet, és habár elfogadta a bünetést és úgy döntött, eltekint a tárgyalástól, ügye mégsem zárulhat le.

Lovasi András 2019 márciusában okozott balesetet, összeütközött egy rendőrautóval. A zenész az első pillanattól elismerte a felelősségét, és többször bocsánatot kért, valamint úgy döntött, eltekint a tárgyalástól, elfogadja a korábban kiszabott büntetést, vagyis a 225 ezer forint pénzbüntetést és az 1 évnyi járművezetéstől való eltiltást.

Lovasi András Fotó: Szabó Gábor - Origo

A Blikk információi szerint azonban az ügyészség perújítási kérelmet nyújtott be, és a zenésznek súlyosabb vádakkal kell szembenéznie, ugyanis a baleset egyik sérültje maradnadó sérüléseket szenvedett.

"Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság rendeljen el perújítást, és az ügyet megismételt eljárás lefolytatására küldje meg a Pesti Központi Kerületi Bíróságna" - írta a Fővárosi Főügyészség sajtóosztálya. A közleményből kiderült,

a szakértő által megállapított maradandó fogyatékosság új bizonyíték az ügyben, amely a vádat is módosítja

– maradandó fogyatékosságot eredményező közúti baleset okozására –, így elrendelhetik a perújítást.

"Ezt a szakértői megállapítást és a módosított vád szerinti súlyosabb minősítést azonban – eljárási okokból – nem vizsgálhatta a bíróság, mivel a vádlott a tárgyalás tartása iránti kérelmét időközben visszavonta, így a büntetővégzés jogerőre emelkedett. A kiegészített szakvélemény ezért olyan új bizonyíték, amely megalapozhatja a terhelt terhére irányuló rendkívüli jogorvoslatot, mivel az ügyészség szerint a súlyosabb minősítéshez igazodóan, súlyosabb pénzbüntetés kiszabása indokolt az ügyben" - írták.

A helyzet pedig úgy áll, hogy engem vagy az ügyvédemet e pillanatig nem értesítette senki hivatalosan az állítólagos perújítási kérelemről.


Üdvözlettel: Lovasi András"

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.