Lovasi András autóbalesete: Maradandó fogyatékosságot szenvedett a sértett

Lovasi András autóbaleset
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Újabb információk kerültek napvilágra Lovasi András 2019-es autóbalesete kapcsán: így állnak most a dolgok. 

Ahogy azt korábban megírtuk, Lovasi András 2019 márciusában balesetezett autójával. A zenész a piros jelzés ellenére behajtott a Dózsa György út és a Damjanich utca kereszteződésébe, ahol összeütközött egy rendőrautóval, amelynek egy harmadik autó is nekicsapódott.

Lovasi András már akkor kijelentette, vállalja a felelősséget a balesetért, amelyben az egyik rendőr komolyan megsérült: eltört a kulcscsontja, valamint több foga is kitört. Az ügyészség egy évvel vádalt emelt, most pedig újabb fejlemények vannak.

Fotó: Polyák Attila - Origo

A Pesti Központi Kerületi Bíróság által kért kiegészítő igazságügyi orvos szakértői vélemény alapján kiderült, hogy a baleset a sértett félnél maradandó fogyatékosságot eredményezett. Emiatt a váidati tényállást is módosították a következőre: maradandó fogyatékosságot eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétségére - írta a Blikk megkeresésére dr. Gasz Péter, a Fővárosi Főügyészség szóvivőjét helyettesítő ügyésze.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.