Kormányinfó: Már nem az oltottsághoz kötik az enyhítéseket

Fotó / Facebook / Magyarország Kormánya -
Kormányinfó oltottság enyhítések koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Gulyás Gergely a mai Kormányinfón elmondta, hogy 5 millió felett már a fertőzési adatokat nézik majd az esetleges könnyítések esetében.

A mai Kormányinfón Gulyás Gergely elmondta, hogy bízik benne, hogy az osztrákok is el fogják ismerni a Szputnyik oltást. Egyelőre nincsen megállapodás az uniós zöldkártyáról.

Gulyás Gergely elárulta, hogy 5 millió felett már a fertőzési adatokat nézik majd az esetleges könnyítések esetében Fotó / Facebook / Magyarország Kormánya

Továbbá kijelentette, hogy minden itthoni oltóanyag védettséget ad. Hozzátette,hogy önmagában az antitestvizsgálat nem mutatja ki, hogy az oltóanyag eredményez-e, vagy nem védettséget. Van sejtes immunitás is. Csak a két vizsgálat együttes megléte után állapítható meg, hogy az adott személy védett-e, vagy nem védett-e.

A Magyarországon engedélyezett valamennyi oltóanyag esetén létrejön valamelyik védettség.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.