Borzalmas! Megvadult elefánt támadt rá egy férfira - belehalt a sérüléseibe

Forrás: Shutterstock -
Indonézia halál férfi támadás elefánt
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Megölt egy gazdát egy megvadult szumátrai elefánt Indonézia Aceh tartományában - közölték a hatóságok hétfőn.

A férfit szombaton érte a támadás, amikor más helyi lakosokkal együtt megpróbálta megakadályozni, hogy egy elefántcsorda tönkretegye földjeiken a termést - mondta Agus Arianto, a helyi természetvédelmi hatóság vezetője.

Az állat akkor kezdett tombolni, amikor egy kutya megugatta. Az áldozat menekülés közben felmászott egy fára, az azonban túl alacsony volt. Az elefánt az ormányával megragadta és a földhöz vágta.A férfit kórházba szállították, súlyos sérülései miatt azonban életét vesztette.

A kép illusztráció Forrás: Shutterstock

A szumátrai elefánt (Elephas maximus sumatranus) az ázsiai elefánt (Elephas maximus) alfaja. A Természetvédelmi Világszövetség (IUCN) vörös listáján a súlyosan veszélyeztett kategóriába tartozik, vadon élő egyedei száma ugyanis kevesebb mint 3000. Mivel erdei élőhelyeiket egyre nagyobb mértékben alakítják át mezőgazdasági területté és olajpálma-ültetvénnyé, számuk tovább csökken, területeik elvesztése pedig egyre több ember-állat konfliktushoz vezet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.