Elképesztő, amit az utasok csináltak a belső sávban az M1-esen történt baleset után - Videó

videó Komárom baleset M1
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A baleset szombat este történt az M1-es autópályán Komáromnál, amikor egy román rendszámú személyautó ráfutott egy kisteherautóra. Azonban az, ami utána történt a leállósávban, az döbbenetes. 

A baleset után a kisteherautó lehúzódott a leállósávba, a személyautó azonban a belső sávban maradt, annak ellenére, hogy a jármű működőképes volt.

A kisteherautóban utazó utasok kiszálltak a kocsiból, elkezdtek dohányozni, beszélgetni, ketten közülük még csókolózni is elkezdtek, mindezt ahelyett, hogy a balesettel foglalkoztak volna vagy lehúzódtak volna az autópálya legforgalmasabb sávjáról.

Az utasok nem viseltek láthatósági mellényt, nem a szalagkorláton túl várakoztak, óriási szerencse, hogy nem történt újabb baleset. Pusztán az elakadásjelző háromszöget tették ki a belső sávban, ahol leparkoltak, és a többi autós csupán néhány centire volt tőlük, mikor kikerülték őket - írja a Blikk.

A Magyar Közút arra kéri az autósokat, ha hasonló szituációba kerülnének, ha megoldható, igyekezzenek minél hamarabb a leállósávba húzódni, a saját és a többi közlekedő biztonsága érdekében.

Továbbá arra is felhívják a figyelmet, hogy a leállósávban is használják az elakadásjelző háromszöget, kapcsolják be a vészvillogót, és viseljenek láthatósági mellényt, valamint a szalagkorláton túl várakozzanak. Segítség esetén pedig hívják a 112 segélyhívót.

Kapcsolódó hírek: Átengedte 12 éves lányának a volánt: azonnal baleset történt

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.