Mi lesz így? Két sportolónak is pozitív lett a koronavírus-tesztje az olimpiai faluban

Forrás: MTI/Kovács Tamás -
Tokió olimpiai falu koronavírus fertőzöttek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hat nappal a pénteki nyitóünnepség előtt két pozitív koronavírusteszt akadt a sportolók között a tokiói olimpiai faluban.

A szervezők vasárnap jelentették be, hogy ketten fertőzöttnek bizonyultak a szálláshelyükre már beköltözött sportolók között.

Egy nappal korábban is akadt egy pozitív teszt a faluban, róla annyit közöltek, hogy nem japán személyről van szó, és nem sportoló, hanem a "játékokhoz kapcsolódó illető". A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) szerint mindhárom érintett ugyanabból a küldöttségből került ki.

Tokió 2020 - Két koronavírusos sportoló az olimpiai faluban Forrás: MTI/Kovács Tamás

Közben a Tokióba megérkezettek között is született egy pozitív teszt, amelyet a dél-koreai NOB-tag, Rju Szeung Min - a 2004-es olimpia asztalitenisz-bajnoka - szolgáltatott. A 38 éves sportdiplomata maga tette közzé az eredményt, és karanténba vonult.

"A szex mindig központi téma az olimpiai faluban" - 160 ezer ingyen óvszert osztanak szét a sportolók között

A szervezők összegzése alapján vasárnap az olimpián közreműködő vagy részt vevő személyek közül 10-nek lett pozitív a tesztje, és eddig összesen 55 fertőzöttet regisztráltak.

Forrás: MTI

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.