Növekedik a koronavírus-fertőzöttek száma, ezért szigorításokat terveznek a magyarok egyik kedvenc üdülőhelyén

Forrás: Mark Foley/pixabay.com -
Montenegro szigorítás nyaralás üdülőhely koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Montenegró szigorításokat tervez a fertőzöttek számának növekedése miatt.

Két hónapos folyamatos csökkenés után Montenegróban szerdára jelentősen megugrott a koronavírus-fertőzöttek napi száma, 24 óra alatt 65-öt regisztráltak, ezért a hatóságok újabb korlátozások bevezetését tervezik - írta a montenegrói közszolgálati televízió a honlapján.

Mivel a legtöbb fertőzöttet az idegenforgalmi célpontokon vették nyilvántartásba, a podgoricai sajtó értesülése szerint az egészségügyi minisztérium egyes településeken akár a vendéglátóhelyek 15-30 napos bezárását is kezdeményezheti. Jelenleg körülbelül százezer turista kapcsolódik ki az Adria-parti országban.

A regisztrált koronavírus-fertőzöttek száma Szerbiában szerdára 189-cel 719 006-ra, Koszovóban 15-tel 107 478-ra, Észak-Macedóniában 21-gyel 155 955-re, Montenegróban 65-tel 100 755-re, Bosznia-Hercegovinában pedig 27-tel 205 303-ra növekedett.

Montenegró szigorításokat tervez. Forrás: Mark Foley/pixabay.com

A járvány halálos áldozatainak száma az utóbbi 24 órában Szerbiában néggyel 7088-ra, Koszovóban eggyel 2267-re, Észak-Macedóniában pedig szintén eggyel 5488-ra növekedett. Montenegróban és Bosznia-Hercegovinában nem volt halálos áldozata a kórnak az elmúlt napon, így az elhunytak száma 1623, illetve 9721 maradt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.