A Facebook-on, majd a Youtube-on is terjed egy videó, amelyet egy család kamerája rögzített Skóciában, és amin fura, bizarr alakokat rögzítettek. 

Maxine Hughes, az anya először porfelhőnek vélte a látottakat, később démonokra vagy szellemekre gyanakodott, húga, akinek elküldte a videókat feltöltötte őket az internetre, amelyek azóta megállíthatatlanul terjednek. 

A Vox magazin egy korábbi riportja szerint az amerikaiak 45 százaléka hisz a szellemek létezésében, 28 százalékuk pedig úgy gondolja, hogy már találkozott is túlvilági megjelenésekkel. Robbie Williams például több interjúban is elmondta, hogy látja és érti a holtakat, valamint a földönkívüliekkel kapcsolatban is voltak már tapasztalásai. Angliában lévő otthonát pedig szellemek járják. A magyar énekesnő Judy pedig rettegve hívta a szellemirtót, úgy vélte, férjére egy fiatal lány szelleme telepedett.

Maxine hívő katolikus lévén az egyház segítségét kérte, nevezetesen azt, hogy vegyék le házukról a rontást és áldják meg otthonukat, arra azonban nem derült még fény, hogy mi van a felvételeken, ugyanis a őaranormális jelenségekkel foglalkozó szakemberek egyelőre nem foglalkoztak a történésekkel.