Intézetből megszökött fiatalkorú magyar lányokat kényszerítettek prostitúcióra és adtak el Bécsben

Forrás: Shutterstock -
emberkereskedelem szexuális gyermekotthon bűncselekmény megverték prostitució
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Emberkereskedelemmel és szexuális bűncselekménnyel vádolnak egy egy rokoni és baráti társaságot. 

A négytagú baráti társaság először egy 15 éves, gyermekotthonból éppen szökésben lévő lányt szemelt ki, hogy prostit csináljanak belőle. Magukhoz édesgették, mindenfélével hitegették, jól fizető munkát kínáltak neki. Majd prostitúcióra vették rá őt. Először egy szabolcsi főúton kellett kipróbálnia magát, majd egy egy évvel fiatalabb lánnyal együtt Bécsbe vitték, hogy ott árulják a testüket.

Eleinte a lányok azt hitték, hogy keresetük felét megkapják, de becsapták őket, folyamatos felügyelet alatt álltak, esélyük sem volt a szabadulásra. Amikor egyikük megpróbált ellenállni, ketten megverték.

Forrás: Shutterstock

A vádlottak a sértettek szexuális szolgáltatásból származó bevételének egy részét a saját megélhetésükre fordították, illetve két és fél hónap alatt több mint egymillió forintot utaltak haza.
2021 júniusában a Nyíregyházi Törvényszék vagyonelkobzásról rendelkezett illetve 4 és 6 év közötti fegyházbüntetésre, és azonos tartamban közügyektől eltiltás mellékbüntetésre ítélte az a bűnbanda tagjait.

Sajnos nemrégiben is történt hasonló eset: bántalmazott és prostitúcióra kényszerített lányokat egy magyar pár.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.