Percekig lebegett arccal lefelé a vízben a 7 éves Vince: az úszómester mobilozott

Forrás: PhotoAlto/Odilon Dimier / Altopress/Odilon Dimier -
víz fulladás gyerek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Vince egyelőre ismeretlen okokból dőlt arccal előre a vízbe, miután lecsúszott a csúszdán. Percekig küzdött így az életéért, végül a gyerekek mentették ki. Maradandó agykárosodást szenvedett.

Miután az akkor 7 éves Vince lecsúszott a kamikaze csúszdán, felállt, majd ismeretlen okokból beleborult arccal előre a vízbe. A víz alatt két kézzel a torkához kapott, majd több mint 6 percen át arccal lefelé a víz színén sodródott. Az úszómester azt gondolta, búvárkodik. A gyerek azóta éber kómában van.

Percekig lebegett arccal lefelé Vince - Képünk illusztráció Forrás: PhotoAlto/Odilon Dimier / Altopress/Odilon Dimier

Ráadásul az eljárás során megállapították azt is, hogy az úszómester mobilozott, a barátnőjével váltott sms-eket.

Blikknek

Aztán nem értem, hogy mások miért nem lettek gyanúsítottak és vádlottak az eljárás során. Például a fürdő vezetői,

"A bíró ugyanis úgy vélte, hogy nem volt kétséget kizáró ok-okozati összefüggés a baleset után Vincénél kialakult fogyatékosság és az úszómester kötelezettségszegése között, ezért a férfit tíz hónap felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték, előzetesen mentesítve őt a büntetett előélet alól."

"Felháborított, hogy az eljárás során senki nem érdeklődött a fiam állapotáról. Úgy vélem, ez az ítélet azt szolgálta, hogy ne kérhessünk kártérítést. Természetesen ez nem így lesz! Az eljárás végéig az igazságszolgáltatás a felelősök kimentésén dolgozott gőzerővel és ehhez minden eszközt kihasználtak. Véleményem szerint a hatóságok hozzáállásában szerepe lehetett annak, hogy az akkor futó uszodaépítési projekten ne essen folt a fiunk tragédiája miatt."

Ennyi ideig küzdött a Balatonba fulladt testvérek egyikéért a hős vízimentő: megszólalt a férfi

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.