Ennyi ideig küzdött a Balatonba fulladt testvérek egyikéért a hős vízimentő: megszólalt a férfi

Forrás: Bagyó Sándor hivatalos oldala / Facebook -
fulladás vízimentő Balaton
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Felfoghatatlan tragédia történt Balatonnál, miután egy 13, illetve egy 17 éves fiú a tóba fulladt Alsóbélatelepnél. Az egyiküket délután fél négykor egy segítő találta meg. Bár küzdöttek az életéért, már nem tudták megmenteni. A másik gyereket este hét órakor húzták ki holtan a vízből. Sokan a szülőket hibáztatják a gyerekek balesetéért, a gyászoló édesapa pedig megtörten nyilatkozott. Most a segítségükre siető vízimentő mondta el, mi történt. 

"Egy SUP-os fiatalember észrevett egy árván lebegő gumimatracot jóval a bóján túl. Sejtette, hogy ez csak bajt jelenthet, ezért elkezdte a tulajdonosát keresni. Hamarosan meg is találta azon a részen, ahol egy felnőttnek is az álláig ér a víz. A fiút felfektette a vízieszközre, majd segítségért kiáltott" – mondta el a Borsnak F. Attila, aki korábban Amerikában dolgozott vízimentőként és a kisebb fiút próbálta újraéleszteni.

"Körülbelül öt percig tartott, amíg sikerült a partra tolnom, legalább ennyi ideig küzdöttem a fiú életéért. Menet közben szívmasszázst alkalmaztam. A srác akkor már halott lehetett. Amikor végre kiértünk, a fiú édesanyja szólt, hogy még a nagyobbik fia is bent van a tóban. Négy csónakkal érkeztek a vízirendőrök és a mentősök. Még mentőhelikopter is a helyszínre jött, de már hiába" – mondta el a vízimentő.

Forrás: Bagyó Sándor hivatalos oldala / Facebook

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.