Egyre borzalmasabb a helyzet La Palma szigetén: a lávafolyam már az óceánt is elérte - Videó

vulkánkitörés óceán Kanári-szigetek láva
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ahogyan arról már mi is beszámoltunk, borzalmas pusztítást végez a La Palma szigetén kitört vulkán: a forró lávafolyam elérte a lakóházakat, sőt, a szeptember 28-áról 29-ére virradó éjszaka az Atlanti-óceánt is, így most már a láva a tengerbe is ömlik. 

Korábban mi is hírt adtunk arról, hogy a Spanyolországhoz tartozó Kanári-szigetek La Palma szigetén vasárnap délután kitört egy tűzhányó. Már ötezren kényszerültek elhagyni otthonukat: akkor a hírek arról szóltak, hogy a kimenekített emberek között 500 turista is van.

A hömpölygő lávafolyam már a lakóterületeket is elérte, az elmúlt éjjel pedig az Atlanti-óceánt is, így a láva a tengerbe is ömlik. A forró vulkáni kőzet és a sós óceáni víz vegyülése rendkívül veszélyes gázokat szabadíthat fel a Kanári-szigetek térségben. A savas vegyületek belégzése, amelyek bekerülnek a levegőbe, egészségkárosító hatással lehetnek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.