Szlávik János: Ha nem javul a helyzet, újabb szigorítások jöhetnek

Fotó: Koncz Márton - Origo -
járvány COVID-19 Szlávik János járványhelyzet szigorítás koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szlávik János szerint a szomszédban meghozott járványügyi intézkedések igaz, szigorúak, de hazánkban még jó néhány lépés van addig, hogy idáig eljussunk. Úgy véli, hogy ha nem javul a járványhelyzet a következő időszakban, akkor szükséges lesz újabb szigorításokhoz folyamodni. 

Szlávik János a Heti Napló Sváby Andrással című műsorban vendégeskedett, ahol arról nyilatkozott, hogy igaz: az osztályán is sok a beteg, de az intenzív osztályon száz százalékos pörgéssel dolgoznak. Az intenzívet jellemzi, hogy 80-90 % az oltatlanok aránya. A szakember hangsúlyozta, hogy a többi országhoz hasonlóan nálunk is az oltatlanok vannak hatalmas veszélyben.

Forrás: AFP/Alex Halada

Arra hívta fel a figyelmet, hogy az oltás után csökken a védettség és ezért ösztönözik az oltottakat a harmadik vakcina beadatására. Szlávik szerint azért szükségesek a szigorító intézkedések, hogy le lehessen számolni a járvánnyal. Figyelmeztet arra is, hogy a koronavírus más, mint az influenza: 4-6 havonta frissíteni kell az immunrendszert az újabb variánsok miatt - írja a Blikk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.