Koronavírus: "a halottak száma szörnyen magas, a hátrahagyott családtagok pedig összezavarodottak és tehetetlenek" - mondta Angela Merkel

Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Jens Buttner -
Angela Merkel koronavírus Németország
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Angela Merkel leköszönő német kancellár utolsó heti videóüzenetében arra szólította fel Németország lakóit, hogy vegyék komolyan a koronavírust, és oltassák be magukat.

"A negyedik hullám közepén vagyunk, a helyzet nagyon komoly, az ország egyes részeiben pedig drámainak nevezhető" - figyelmeztetett Merkel szombaton.

Minden oltás számít - nyomatékosította a kancellár. Emlékeztetett: az intenzív osztályok túlterheltek, ami miatt több súlyos beteget kevésbé zsúfolt kórházakba kellett átszállítani.
A halottak száma "szörnyen magas", a "hátrahagyott családtagok és barátok pedig összezavarodottak, tanácstalanok és tehetetlenek" - tette hozzá. Merkel szerint a helyzet különös keserűségét az adja, hogy a halálesetek többsége az oltással elkerülhető lenne.

Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Jens Buttner

A távozó kancellár egyúttal megköszönte az emberek megfontoltságát és belátását, valamint azt, hogy saját maguk és polgártársaik védelmében betartják a koronavírus-járvány miatti óvintézkedéseket.
"Önök vannak többségben országunkban" - mondta. "Nap mint nap tanúbizonyságot tesznek a polgári lelkületről, amely olyan csodálatossá teszi országunkat, és amely nélkül egyetlen kancellár és egyetlen kormány sem érhet el semmit" - fűzte hozzá.
A következő nehéz heteket csak közös erőfeszítéssel lehet átvészelni - jelezte Merkel. "Szívemből kívánom, hogy közösen sikerüljön" - jegyezte meg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.