Csökkenésnek indult a súlyos Covid-19-megbetegedések száma és a fertőzöttek száma is Izraelben

Forrás: Science Photo Library -
járvány Izrael MTI koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Csökkenésnek indult a súlyos Covid-19-megbetegedések száma Izraelben, s mellettük tovább csökken a koronavírusos fertőzöttek száma is - jelentette az egészségügyi minisztérium kedden.

A két nappal ezelőtti, a koronavírus megjelenése óta mért legmagasabb értékről lefelé mozdult el a kórházi ellátást igénylő súlyos Covid-19-betegek száma, kedden 1161 súlyos esetet tartanak nyilván az összesen 2678 kórházban ápolt Covid-19-ben szenvedők közül. Lélegeztetőgép segítségére szorul 288 beteg, és 21 embert próbálnak megmenteni műtüdővel.

Koronavírus művészi illusztrációja Forrás: Science Photo Library

Hétfőn közel 200 ezer teszt elvégzésével 43 852 új vírushordozót azonosítottak, 24,1 százalékos pozitivitási aránnyal. Jelenleg összesen 318 291 aktív esetet tartanak számon Izraelben, s mellettük 44 223-an házi karanténban tartózkodnak, mert fertőzöttel érintkeztek.

A koronavírus-járvány megjelenése óta 3 262 672 vírushordozót regisztráltak a hatóságok az egészségügyi minisztérium adatai szerint a mintegy 9,4 millió lakosú országban.

Az R mutató, vagyis a fertőzési mutató tovább mérséklődött 0,82-re, vagyis száz fertőzött 82 embernek adja át a vírust, ami a járvány további visszaszorulását jelzi. Az ötödik, omikron vírusváltozat okozta hullámban, decemberi csúcspontján ez a mutató 2,12 volt.

Izraelben szinte valamennyi, szám szerint 277 település továbbra is "erősen fertőzött" kategóriában van, mindössze 3 helyet jeleznek a közepesen fertőzött "narancssárga" színkóddal.

Tavaly december vége óta 6 693 602, ötévesnél idősebb embert - az ország lakosságának 71,98 százalékát - oltották be legalább egyszer a Pfizer/BioNTech vakcinájával. 4 450 249-en, a lakosság 47,86 százaléka már három oltást kapott, és 673 047-en adatták be maguknak a negyedik - azaz a második emlékeztető - oltást.

A SARS-CoV-2-vírus okozta betegségben tavaly február óta 9226-an, az utóbbi hét napon 282-en haltak meg.

Ezek a legfrissebb hazai koronavírus-adatok: ennyien fertőződtek és haltak meg mára.

Sokkoló adat érkezett az omikronról: nincsenek biztonságban, akik korábban már átestek a koronavíruson.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.