Sokkoló adat érkezett az omikronról: nincsenek biztonságban, akik korábban már átestek a koronavíruson

Forrás: Shutterstock -
újrafertőződés járvány omikron koronavírus fertőzés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az omikron okozza a hazai fertőzések kimagasló arányát, a friss betegek között azonban egyre többen vannak, akik már egyszer elkapták a covidot.

A kutatók folyamatosan vizsgálják a koronavírus fejlődését, és igyekeznek minél több adatot begyűjteni az omikronról is. A brit kutatók már külön rögzítik az újrafertőződések számát, ugyanis ez is fontos a covid evolúciójának szempontjából.

Könnyen megfertőzhet minket az omikron, még úgy is, ha már voltunk covidosak Forrás: Shutterstock

Egy most megjelent BBC-cikk szerint az Egyesült Királyságban novemberről januárra drasztikusan megnőtt az újrafertőződöttek aránya. Míg tavaly ősszel százból egy, most már százból tízen kapják el újra a koronavírust azok közül, akik korábban az alfát vagy a deltát már legyőzték.

A szakemberek szerint elképzelhető, hogy az omikron rövid időn belül kétszer is megfertőzhet valakit – írja az infostart.hu.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.