Megszólalt a NASA: bizarr tárgyat fedeztek fel a Mars felszínén

Forrás: NASA -
Perseverance NASA Mars űrkutatás felfedezés marsjáró
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az eddigi legnagyobb amerikai marsjáró szonda, a Perseverance nyolc hónapon át utazott az űrben, mire önállóan leszállt a Mars felszínén. Az élet felkutatására küldött szerkezet színes fotókat, panorámaképet és hangfelvételt is készített már a Vörös Bolygón. Nemrég azonban meglepő tárgyra bukkant.

A Perseverance által küldött legújabb képen egy szokatlan, ember alkotta tárgyat fedeztek fel az internetezők. A kommentelők azt találgatták, hogy mi lehet a kisméretű, kerek, csőszerű tárgy, és vajon az űrlények hagyhatták-e a Mars felszínén?

Nem tartott sokáig a találgatás, ugyanis a témában leginkább illetékes szerv, a NASA oszlatta el a kételyeket. Az amerikai űrhivatal közleménye szerint a fotón látható tárgy a Perseverance szonda egyik fúrófejének kupakja, amelyet még tavaly hagyhatott el – írja a nuus.hu.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.