Az ausztráliai árvíz miatt akár félmillió ember evakuálására is szükség lehet

Forrás: AFP/Patrick Hamilton -
áradás Ausztrália evakuálás árvíz Új-Dél-Wales
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az ausztráliai Új-Dél-Wales államban akár félmillió ember evakuálására is szükség lehet az ország keleti partvidékét sújtó árvíz miatt - jelentette ki Dominic Perrottet, az állam miniszterelnöke csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Az időjárási előrejelzések szerint még több eső várható a térségben. Kétszázezer lakost már felszólítottak arra, hogy hagyja el otthonát.

Több tucatnyi folyó öntött ki Queensland és Új-Dél-Wales államokban. A halálos áldozatok száma már 13.Az idei árvíz pusztítóbb lehet, mint a tavaly nyári, amely az elmúlt 60 év legsúlyosabbja volt.

An abandoned car is seen in floodwaters in the suburb of Newmarket in Brisbane on March 1, 2022. (Photo by Patrick HAMILTON / AFP) Forrás: AFP/Patrick Hamilton

Eddig nyolc ember vesztette életét az árvízben a hivatalos adatok szerint, de a hatóságok attól tartanak, hogy az áldozatok száma jóval nagyobb ennél.

Tavaly nyáron Németországban hatalmas pusztításokat okoztak a megáradt folyók, borzalmas órákat élt át egy ott élő magyar család.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.