Lopott autóval szenvedtek balesetet, majd az összeroncsolódott autóban hagyták beszorult ismerősüket

Forrás: Shutterstock -
lopott autó rendőrség baleset lopás autó beszorult autóbaleset beszorultak
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
2021-ben egy férfi jogosítvány nélkül szenvedett balesetet egy lopott autóval. Miután ismerőse a kocsiba szorult, a sofőr egy másik utassal együtt elmenekült a helyszínről. A Debreceni Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát.

A nyomozás adatai szerint a gyanúsított két ismerőse társaságában egy személygépkocsival közlekedett Debrecenben, a Vágóhíd utcán 2021. május 25-én este. A sofőr elvesztette uralmát a jármű irányítása felett, lehaladt az úttestről, áthajtott a szalagkorláton, majd kidöntött egy betonoszlopot.

A baleset következtében az anyósülésén ülő utas a gépkocsiba szorult és súlyosan megsérült, ennek ellenére a két férfi a tőlük elvárható segítségnyújtás nélkül elmenekült.

A rendőrök őket a helyszíntől nem messze elfogták, majd előállították. Az eljárás során kiderült az is, hogy a jármű vezetőjének soha nem volt jogosítványa, és hogy az ismerőse autóját jogosulatlanul hozta el a baleset napján.

Képünk illusztráció Forrás: Shutterstock

A 24 éves helyi lakosnak segítségnyújtás elmulasztása bűntett, jármű önkényes elvétele bűntett és közúti baleset gondatlan okozása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kell felelnie, míg társát segítségnyújtás elmulasztása bűntett miatt hallgatták ki a nyomozók. Mindketten beismerő vallomást tettek -írja a police.hu.

A napokban adtunk hírt egy Budapesten történt balesetről, amiben egy 22 éves férfi vesztette életét.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.