Kutyát mentettek ki az ukrán katonák egy elhagyott házból

kimenekítés Ukrajna kutya Orosz-ukrán háború orosz ukrán háború ukrán katona Kijev
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Több mint egy hónapja dúlnak a harcok Ukrajnában. Az orosz hadsereg a katonai támaszpontok mellett a civilek lakta településeket is támadja. Az emberek jelentős része a végsőkig kitart, de sokan úgy döntöttek, elhagyják otthonaikat, és menekülés közben magukkal viszik a háziállataikat is.

Az egyik kijevi család kutyája azonban otthon maradt. Nem tudni, hogy szándékosan vagy véletlenül hagyták-e hátra az állatot, amit most ukrán katonák mentettek ki az üresen álló házból. A kutya mindaddig egy önkéntesnél lesz elszállásolva, amíg jelentkezik érte a gazdája.

Ukrán katonák mentették ki a kijevi házban hagyott kutyát Forrás: BBC

A kutya a Bavaria névre hallgat és láthatóan semmit sem érzékel a körülötte dúló harcokból. A kimenekítésről a BBC tett közzé egy videót, amelyen jól látszik, hogy a kutya vidám és egészséges, és kész játszani az ukrán katonákkal.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.