Kisebb, mint egy fél ember: a világ legalacsonyabb tinije nem éri el a 80 centit

Guinnes-rekord a világ legalacsonyabb tinije rekord Guinnes Rekordok Könyve magasság
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy nepáli fiú lett a világ legalacsonyabb tinije. A tizennyolc éves srác magassága nem éri el a nyolcvan centit, de még így sem ő a legkisebb ember a világon.

A Guinness Rekordok Könyve hétfőn hozta nyilvánosságra, hogy megtalálták a világ legalacsonyabb tinijét. A nepáli Dor Bahadur Khapangi 18 évesen alig magasabb, mint egy egyéves fiúgyermek és a rekord beállításáért kapott emléktábla szinte akkora, mint ő maga.

Khapangi pontosan 73,43 centiméter magas, ám vannak nála is alacsonyabb emberek a Földön.

A Rekordok Könyve szerint a viág legalacsonyabb tinilányaként emlegetett indiai Jyoti Amge mindössze 61,95 centiméter magas volt tizennyolc éves korában – írja a Mirror cikke nyomán a Bors.

A Guinness Rekordok Könyve idén már számtalan érdekes adattal bővült. Egy 100 éves férfi 84 éve dolgozik ugyanazon a munkahelyen, egy férfi ötven éve minden nap megeszik egy Big Macet, míg egy másik illető tíz órán át maszturbált: ezzel döntött világcsúcsot.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.