Megtalálták holtan egy olaszországi helikopterbaleset több utasát

Forrás: Shutterstock -
Olaszország helikopter baleset
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Megtalálták holtan annak a helikopternek mind a hat utasát, illetve pilótáját, amely csütörtökön tűnt el Olaszországban, Luccából Trevisóba tartva - közölte szombaton a helyi prefektus.

Az Agusta Koala típusú helikopter olasz pilótával, valamint két libanoni és négy török utasával, üzletemberekkel szállt föl csütörtök délelőtt Luccában. A keresőakció, amelybe a hegyimentők és az olasz hadsereg légi, valamint a polgári védelem szárazföldi egységei is bekapcsolódtak, az Appenninek hegyvidékére összpontosított a közép-olaszországi Emilia-Romagna és Toscana tartomány területén.

Forrás: Shutterstock

Végül egy gyalogtúrázó egy völgyben talált rá a helyre a két tartomány határvidékén, ahova a helikopter zuhant. Roncsokat és leégett növényzetet látott, majd értesítette a hatóságokat.
A helyi lakosok szerint a délelőtti órákban súlyos vihar vonult végig a térségen. A helikoptert egy vállalkozó bérelte, hogy ügyfelei meglátogathassák Trevisóban lévő üzemét - írja az MTI.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.