Hivatalos: legfeljebb 50 litert tankolhatnak a személyautósok a MOL-kutakon naponta

Forrás: Shutterstock -
tankolás Mol dízel benzin gázolaj
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Már a hét közepén elkezdtek szállíngózni a meg nem erősített információk, melyek szerint június 24-től magyar rendszámú személyautók részére legfeljebb 50 liternyi üzemanyagot lehet majd vásárolni a MOL-kutakon.

A mai napon a társaság kőszegi benzinkútja hivatalos Facebook-oldalán is megerősítette a szigorítás tényét.

Forrás: Shutterstock

Az új szabályozás értelmében mind a személyautók üzemanyagtartályába, mind tárolóedénybe csak 50 liter benzint vagy dízelt lehet tölteni naponta.

A hazai rendszámú, 3,5 - 7,5 t össztömegű járművek, valamint a mezőgazdasági erőgépek továbbra is mennyiségi limit nélkül, hatósági áron vásárolhatnak.

A MOL arra is felhívta a látogatók figyelmét, hogy amennyiben egyszerre vásárolnak kannába és az autójukba, úgy a drágább piaci árral kell számolniuk mindkét töltés esetében. Ezt úgy lehet kiküszöbölni, hogy a két töltést külön tranzakciók formájában számolják el a pénztárnál, így az üzemanyagtartályba eresztett benzint vagy gázolajat továbbra is a kedvezményes hatósági áron kaphatják meg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.