Íme, a világ legjobb vicce a tudomány szerint

Forrás: Getty Images/Petar Chernaev/Pixelfit -
tudomány humor vicc
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ízlések és pofonok, de úgy tűnik, meglelték napjaink legkacagtatóbb humoros szösszenetét.

Dr. Richard Wiseman pszichológus még 2001-ben kezdte kutatni, hogy vajon melyik lehet a világ legszórakoztatóbb rövid anekdotája. Összeszedett 40 ezer viccet, amelyek közül másfél millió embernek mutatott meg mindig véletlenszerűen ötöt-ötöt, hogy értékeljék azokat – írja a szeretlekmagyarorszag.hu

Forrás: Getty Images/Petar Chernaev/Pixelfit

Az eredmények alapján az alábbi vicc lett a győztes:

Két vadász megy az erdőben, amikor egyikük összeesik. A társa úgy látja, nem lélegzik, ezért felhívja a segélyvonalat: „Meghalt a barátom! Mit csináljak?" Az operátor azt feleli: „Nyugodjon meg, segítek! Először bizonyosodjon meg arról, hogy a barátja tényleg meghalt!" Ezután néhány másodperc csend következik, majd lövés dördül. A vadász ezután beleszól a telefonba: „Oké, és most mi legyen?"

A kutatás során kiderült, hogy az emberek különböző okokból kifolyólag találnak mulatságosnak valamit, voltak például olyan viccek, amelyeket bizonyos csoportok sokkal magasabbra értékeltek, mint ezt a vadászosat. Viszont a felmérés alapján széles körben a fenti darabot találták a legviccesebbnek, így ez végzett az első helyen.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.