Korlátozza az utasok számát a világ egyik legforgalmasabb reptere: ez áll a döntés hátterében

Forrás: AFP/Pool/Niklas Halle'n -
korlátozás munkaerőhiány reptér London
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Keddtől ősz elejéig legfeljebb napi százezer utas indulhat útnak a legnagyobb forgalmú brit repülőtérről, a londoni Heathrow-ról. Az ok a munkaerőhiány és az emiatt bekövetkező súlyos fennakadások.

A londoni Heathrow reptér üzemeltetője arra kéri a légitársaságokat, hogy a nyári szezonra ne adjanak el több helyet Heathrow-ról induló járataikra.

John Holland-Kaye vezérigazgató szerint

az elmúlt négy hónapban olyan ütemben emelkedett az utasforgalom Heathrow-n, mint a korábbi negyven évben összesen.

Bár már tavaly novemberben elkezdték a munkaerő-toborzást, számítva a forgalom nyári felfutására, vannak olyan kritikus fontosságú működési területek, amelyek továbbra is jelentős munkaerőhiánnyal küzdenek. Ez pedig erősen korlátozza a repülőtér kapacitását.

Korlátozza az utasok számát a világ egyik legforgalmasabb reptere: ez áll a döntés hátterében Forrás: AFP/Pool/Niklas Halle'n

Előrejelzések szerint a Heathrow-ról induló járatok napi férőhely-kapacitása 104 ezer lesz az idei nyáron, vagyis naponta négyezerrel több a megállapított felső kapacitáshatárnál.

Ezért a cég azt kéri a légitársaságoktól, hogy erre a nyárra több férőhelyet már ne adjanak el a Heathrow-ról induló járataikra, ezzel is elősegítve a kapacitáshiányból az utasokra háruló következmények enyhítését.

Nagy-Britanniában a jövő hét végén kezdődik a főszezon a kiutazó turistaforgalomban, mivel akkor ér véget az általános és a középiskolákban a tanév - írja a nuus.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.