Egyik napról a másikra lebénult a fiatal lány: van, hogy a nevére sem emlékszik

Forrás: Shutterstock -
lábgörcs neurológia szorongás lebénult
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A most 24 éves lánynál 18 éves korábban kezdődtek a furcsa tünetek.

A fiatal lány egy alkalommal a barátaival bulizott, majd úgy érezte, mitnha lefagytak volna a végtagjai, aztán egy reggel arra ébredt, hogy deréktól lefelé teljesen lebénult.

Az orvosok először a szorongásnak tudták be a problémát, de később kiderült, hogy Mari-Jade funkcionális neurológiai zavarral küzd. Emiatt előfordul, hogy napi 30 roham tör rá, amitől lebénul, de ha kitartóan jár terápiára, ez csökkenhet 15-re is. A rohamok alkalmával a nő a saját nevére sem emlékszik, és előfordul, hogy komplett napok kiesnek az emlékezetéből.

Illusztráció. Forrás: Shutterstock

A fiatal lány 3,5 hónapot töltött a kórházban, és kiderült, hogy funkcionális neurológiai zavarral küzd. Emiatt akár napi 30 olyan roham is rátörhet, ami miatt lebénul, de terápiával ez akár 15-re is csökkenthető. Ilyenkor Mari-Jade a nevét is elfelejti, és kiesnek akár komplett napok is az emlékezetéből. Egy két évvel ezelőtti roham után újra kellett tanulnia járni.

Mari-Jade legjobb barátja a kutyája, Gracey, aki igazi segítő eb: már többször is megmentette gazdája életét.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.