Újraélesztettek egy úszót a Balaton-átúszáson

Forrás: Balaton-átúszás/Facebook -
Balaton-átúszás úszó újraélesztés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Újraélesztettek egy 51 éves férfit a szombati Balaton-átúszáson, miután rosszul lett - közölte a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata (VMSZ).

Azt írták, hogy a férfi mintegy 500 méternyi úszás után kimászott az úszófolyosót biztosító egyik vitorlásra, mert rosszul érezte magát. Ezután elvesztette az eszméletét.

A vitorláson tartózkodó család egyik tagja stabil oldalfekvésbe tette, miközben jelezték az épp ott haladó mentőhajónak, hogy baj van. A hajó vezetője azonnal riasztotta az északi parthoz tartozó versenyhelyszínen szolgáló sürgősségi mentőhajót, amely gyorsan odaért, de addigra a férfinak már sem keringése, sem pulzusa nem volt.

Újraélesztettek egy úszót a 40. Balaton-átúszáson Forrás: Balaton-átúszás/Facebook


A defibrillátor által leadott első sokk sikeres volt, ezután az úszót a vitorlásról a sürgősségi mentőhajóra emelték, majd a parton átadták az Országos Mentőszolgálatnak. A férfit stabil állapotban szállították kórházba.

A 40. Balaton-átúszás rajtja szokásosan Révfülöpön van, a cél Balatonboglár. A szervezőbizottság csütörtöki tájékoztatása szerint a 12 ezer fős létszámlimit betelt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.