Feláras a hűtött üdítő és sör az egyik magyar boltban

Forrás: Thinkstock -
felár drágább a hűtött üdítő árak bolt drágulás vásárlói panasz
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hétről hétre szembesülünk azzal, hogy ugyanazokért a termékekért egyre többet kell fizetnünk a boltokban. Nemcsak az árucikkek, hanem a szolgáltatások is drágulnak, nem beszélve az emelkedő előállítási költségekről és energiaárakról, melyek nehéz helyzetbe hozzák az üzleteket, vállalkozásokat is.

Az egyik magyar boltban szokatlan megoldáshoz folyamodtak, és felárat fizettetnek a vásárlókkal azokért az üdítőkért és sörökért, melyeket a hűtőből tesznek a kosárba. A polcon feltüntetett ár a kasszánál ezek esetében termékenként 10 forinttal lesz magasabb, ez pedig egy vásárlónál kiverte a biztosítékot.

Az illető levelet írt a Borsnak, melyhez mellékelte a boltban a hűtőre kifüggesztett figyelmeztető feliratot is. A lap megkereste Berényi András ügyvédet, aki szerint nem jogsértő a bolt cselekedete.

Illusztráció Forrás: Thinkstock

– mondta a szakértő, aki hozzátette, hogy ez az eljárás hasonló lehet, mint a gyógyszertárak esetében az ügyeleti díj.

"Egyértelmű, hogy ugyanazt a terméket egy kereskedelmi egység nem értékesítheti két áron. Ahogy a éjjel és hétvégén a gyógyszertárak is feltüntetik a blokkon a gyógyszer rendes árát és az ügyeleti díjat is, a Közérteknek is fel kell tüntetniük a termék normál árát, illetve a többletszolgáltatás díját.
Hogy ezt megteszik, csak morálisan kifogásolható" – zárta a témát az ügyvéd.

Ha érdekel, milyen egyszerű praktikákkal lehet spórolni, kattints ide.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.