Szeretnéd letölteni az Instagramról az összes fotódat és videódat? Mutatjuk a trükköt!

Forrás: Shutterstock -
trükk fotó lifehack hogyan lehet letölteni az Instagram fotókat videó letöltés Instagram
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sokakban felmerülhetett már a kérdés, hogy hogyan lehet letölteni a fotókat és a videókat az Instagramról? Hogyan tudjuk lementeni a storykat, melyek 24 órával a közzététel után elvesznek? Egyszerűbb, mint gondolnád!

Közismert a mondás, miszerint ami egyszer felkerül az internetre, az örökre ott is marad. Igaz ez az Instagramra is, ugyanis a felületet üzemeltető Meta vállalat mindent elment, amit valaha is közzétettünk a platformon. Legyen szó fotóról, videóról, storytól vagy kommentekről, még ha nem is látjuk ezeket vagy megfeledkeztünk a tartalmainkról, mindet megőrzik.

Ez ijesztő és hasznos is lehet, ugyanis így az elfeledett, vagy elveszettnek hitt emlékeket visszakaphatjuk.

Illusztráció Forrás: Shutterstock

Ehhez meg kell nyitni az Instagramot valamelyik webes böngészőben. Fontos, hogy ne telefonon keresztül intézzük. Kattintsunk a profilképünkre, majd a Beállítások menüpontra. Ezután válasszuk ki a bal oldalt megjelenő lehetőségek közül az Adatvédelem és biztonság fület, majd görgessünk lejjebb és keressük meg az Adatok letöltése részt. Kattintsunk a Letöltés kérése linkre, majd adjuk meg azt az e-mail címet, melyre a fotókat és videókat szeretnénk megkapni.

A fájlformátumnál válasszuk a HTML verziót, ugyanis úgy egy webes felületen keresztül tudjuk majd átböngészni a saját tartalmainkat – írja egy holland portál, a nu.nl. A formátum kiválasztása után kattintsunk a Tovább gombra, adjuk meg a jelszavunkat és elkészültünk. Az Instagram akár egy nap után is elküldheti nekünk saját fotóinkat és videóinkat, de eltarthat akár két hétbe is, mire válaszolnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.