Sokkoló videót tett közzé a magyar növényorvos: ennyi baci és gomba van egyes tárgyakon

kézmosás gomba videó baktérium dobozos üdítő kézfertőtlenítő telefon kijelző kórokozó gyümölcs
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sokan károsnak tartják a TikTokot, melynek az utóbbi években ugrásszerűen megnőtt a felhasználószáma. A videós közösségi platform tényleg számtalan veszélyes kihívásnak teret ad, de a vicces, táncos és szórakoztató tartalmak mellett rengeteg edukatív és hasznos kisfilmet megtalálunk rajta. Ezek közé tartoznak azok, melyeket egy magyar orvostanhallgató készít.

A Plantprotecting Rita néven ismert növényorvos és PhD hallgató lány a videóiban elsősorban a lepketartással ismerteti meg követőit, ám emellett számtalan érdekességet és kísérletet is bemutat. Legnépszerűbb bejegyzései közé tartoznak azok a vizsgálatok, melyekben megnézi, hogy egyes használati tárgyakon mennyi kórokozó található. Az eredmény minden esetben sokkoló volt.

Rita letesztelte a dobozos üdítők tetejét, azt a részt, melyen keresztül inni szoktunk, a telefonok kijelzőjét, a papírpénzt, a WC-ülőkét és a mosatlan almát is. Emellett megnézte, melyik a hatásosabb: a kézfertőtlenítő vagy a szappanos kézmosás.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.