Fotók a kunfehértói vonatbaleset helyszínéről: az áldozatok a helyszínen meghaltak

vonatbaleset vasúti átjáró vonat motorvonat Kunfehértó
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hétfőn reggel egy gépjármű és egy motorvonat ütközött Kunfehértónál. Ahogy arról mi is beszámoltunk, a sofőr és négy utasa a helyszínen életét vesztette, a mozdonyvezetőt pedig könnyű sérülésekkel kórházba szállították.

A hétfő reggeli balesetben egy menetrend szerint közlekedő motorvonat haladt Kiskunhalas felől, amikor az andráskeresztes vasúti átjáróban egy személygépkocsi a sínekre hajtott. A balesetet nem tudta elkerülni a mozdonyvezető, az ütközés pedig olyan erejű volt, hogy a szerelvény maga alá gyűrte a járművet és előzetes információk szerint 250 méteren át tolta – számolt be róla a Dél-Alföld Info.

A hétfő reggeli, kunfehértói baleset Forrás: Origo

A rendőrség közleménye szerint a balesetben az autó minden utasa, tehát öten a helyszínen életüket vesztették. A vonat utasai nem sérültek, a mozdonyvezetőt azonban könnyű sérülésekkel vitték kórházba – írja az MTI.

Forrás: MTI

Szinte nincs olyan hét, hogy ne történne halálos vonatbaleset valamelyik vasúti átjáróban. Annak érdekében, hogy elkerüljük a végzetes baleseteket, tavasszal közleményt adott ki a MÁV, melyben részletezik, mire kell figyelni akkor, amikor sorompó nélküli vasúti átjárón haladunk át autóval vagy gyalogosan.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.