Nemi erőszakkal vádolja egykori edzőjét a teniszezőnő: emiatt törhetett derékba a karrierje

Forrás: AFP/Michael Errey -
Fiona Ferro teniszezőnő nemi erőszak tenisz Pierre Bouteyre szexuális zaklatás teniszező
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tavaly még toplistás játékos volt Fiona Ferro, aki beverekedte magát a legjobb negyven teniszezőnő közé a világranglistán. Ferro három éve robbant be a köztudatba, sorban nyerte a versenyeket, a nagy tornákon pedig rendre egyre feljebb jutott.

A lendülete viszont megtört, és ma már a legjobb kétszáz versenyző közé sem fér be. Visszaesésének sokkal súlyosabb okai vannak, mint azt bárki sejthette volna. Fiona Ferro ugyanis most azzal állt a nyilvánosság elé, hogy volt edzője, Pierre Bouteyre megerőszakolta őt. Ferro 2010 és 2016 között hat éven át dolgozott együtt a trénerrel.

Fiona Ferro Forrás: AFP/Michael Errey

Ferro beperelte Bouteyre-t, a nyomozás jelenleg is tart – írja az Eurosport.

A férfi ügyvédje azt nyilatkozta az AFP-nek, hogy Fiona és Pierre valóban kapcsolatban állt egymással, ugyanis Bouteyre állítása szerint szerelmesek voltak egymásba.

A teniszvilágban most egymást váltják a botrányok. A sajtó nem is olyan régen az egykori profi, Boris Becker ügyétől vot hangos. A jelenleg börtönbüntetését töltő teniszezőt a lánya sem látogatja a rácsok mögött.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.