Ekkor tör be a hideg: viharos szél, hatalmas lehűlés várható

Forrás: Thinkstock -
hidegfront kánikula időjárás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szerdán még meleg lesz, péntektől azonban markáns változásra lehet számítani. 

Szerda


Északkelet felé haladva egyre vastagabb felhőzetre számíthatunk, és ennek megfelelően északon, északkeleten alakul ki eső, záporeső. A délnyugati szél többfelé megélénkül. 19 és 29 fok között alakul a hőmérséklet.

Csütörtök


Nyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, és szórványosan várható eső, zápor, zivatar. Eleinte a délnyugati, majd az északnyugati szél erősödhet meg. 25 fok körüli értékeket mérhetünk.

Péntek


Erősen felhős, vagy borult lesz az ég, és többfelé várható eső, zápor. Néhol zivatar is előfordulhat. A legnagyobb mennyiségű csapadék a délnyugati tájakon lehet. 17 és 22 fok közé csökken a hőmérséklet. Az északnyugati szél erős lesz.

Forrás: Thinkstock

Szombat


Marad a borongós idő, bár délután északnyugaton már felszakadozik a felhőzet. Főleg a nap első felében valószínű eső, zápor. Egyre inkább viharossá fokozódik az északnyugati szél. Délután mindössze 12 és 19 fok között változik a hőmérséklet.

Vasárnap


Felhőátvonulásokra és futó záporokra van kilátás. Az északnyugati szél nagy területen lesz viharos, további hideglevegő zúdul be hazánk térségébe. 15-17 fok valószínű délután - írja a Köpönyeg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.