Szerdán még meleg lesz, péntektől azonban markáns változásra lehet számítani. 

Szerda
Északkelet felé haladva egyre vastagabb felhőzetre számíthatunk, és ennek megfelelően északon, északkeleten alakul ki eső, záporeső. A délnyugati szél többfelé megélénkül. 19 és 29 fok között alakul a hőmérséklet.

Csütörtök
Nyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, és szórványosan várható eső, zápor, zivatar. Eleinte a délnyugati, majd az északnyugati szél erősödhet meg. 25 fok körüli értékeket mérhetünk.

Péntek
Erősen felhős, vagy borult lesz az ég, és többfelé várható eső, zápor. Néhol zivatar is előfordulhat. A legnagyobb mennyiségű csapadék a délnyugati tájakon lehet. 17 és 22 fok közé csökken a hőmérséklet. Az északnyugati szél erős lesz.

Forrás: Thinkstock

Szombat
Marad a borongós idő, bár délután északnyugaton már felszakadozik a felhőzet. Főleg a nap első felében valószínű eső, zápor. Egyre inkább viharossá fokozódik az északnyugati szél. Délután mindössze 12 és 19 fok között változik a hőmérséklet.

Vasárnap
Felhőátvonulásokra és futó záporokra van kilátás. Az északnyugati szél nagy területen lesz viharos, további hideglevegő zúdul be hazánk térségébe. 15-17 fok valószínű délután - írja a Köpönyeg