Döntött a kormány: hosszabb lesz az iskolai téli szünet, az őszi szünet viszont elmarad

Kormányinfó Gulyás Gergely téli szünet őszi szünet
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő csütörtök délelőtt tartott sajtótájékoztatót. A Kormányinfón a kormány legújabb döntéseiről és a nemzeti konzultációról is szó esett.

Gulyás Gergely a Kormányinfó elején Orbán Viktor szavait tolmácsolta, és biztosította az embereket arról, hogy ha az ország mégsem kapná meg az uniós pénzeket, akkor más pénzügyi források után néz a kormány. Szó esett a brüsszeli szankciókról szóló nemzeti konzultációról is, a miniszterelnök szerint ugyanis csak közös föllépéssel lehet véget vetni az energiaárak emelkedésének. A kérdőíveket október közepén kezdik kézbesíteni.

Gulyás utána áttért a kormány legújabb döntéseire. Elmondta, hogy spórolás céljából hosszabb lesz az iskolai téli szünet, az őszi szünet viszont elmarad.

Idén december 21-én kell utoljára iskolába menni, és 2023. január 9-e lesz a szünetet követő első iskolai nap.

Ugyanebben az időszakban kormányzati igazgatási szünetet is el fognak rendelni. Ezekben a napokban kötelezően szabadságot kell kivenniük a kormányzati igazgatásban dolgozóknak, így jelentős spórolásra van mód a közigazgatás területén.

Az újságírói kérdésekre válaszolva elmondta, hogy a mindenszenteken és a halottak napján kívül az őszi szünet három nap lenne, egyébként központilag nincs őszi szünet, de egyedi döntések születhetnek.

Világossá tette, hogy a magyar gazdaság jól teljesít, és az álhírekkel ellentétben minden kifizetési stopról szóló hír hazugság.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.