Szexuális bűnelkövető akarta megzsarolni II. Erzsébetet: a királynő páholyába is bejutott

zsarolás Jeffrey Epstein pedofilbotrány II. Erzsébet András herceg
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hatalmas botrány rázta meg Amerikát három éve: emberkereskedelem miatt és kiskorúak megrontásának vádjával letartóztatták Jeffrey Epstein üzletembert, aki később a börtönben életét vesztette. Halálának körülményeit mai napig rejtély övezi, ám egy titok, melyet a sírba vitt, most mégis napvilágra került.

Futótűzként terjedt a hír, miszerint II. Erzsébet, a néhai brit királynő fia, András herceg is érintett volt az Epstein-féle pedofilbotrányban. Az amerikai üzletemberről mára köztudott, hogy olyan orgiákat szervezett, melyekre befolyásos és ismert embereket hívott meg. Az ott bűnbe eső hírességeket később megzsarolta, és mivel senki sem szeretett volna lebukni, komoly összegek ütötték a férfi markát.

Jeffrey Epstein Forrás: AFP/Ho

András herceg is visszatérő vendége volt Epstein partijainak, így maga a királynő is bekerült Epstein célkeresztjébe. Meg akarta zsarolni a néhai uralkodót, hogy eltitkolják a fia ügyeit, de amikor egy nő, bizonyos Virginia Giuffre a nyilvánosság elé állt, és nemi erőszakkal vádolta Andrást, a terve kútba esett. Ekkor András piszkos ügyei ugyanis napvilágot láttak.

A Sun riportja szerint ezt követően Epstein taktikát váltott, és már csak azért szeretett volna a királynő közelébe férkőzni, hogy eltussolják a botrányt, melyben ő maga is érintett volt.

"Egészen elképesztő, kémfilmbe illő a történet, hiszen Epsteint becsempészték a királynő páholyába. Ott akarta lebonyolítani az üzletet, azonban ez nem sikerült neki. Pedig mindent megszerveztek az emberei, amerikai előkelőségnek mutatták be, aki jótékonysági alapítványoknak akar jelentős összegeket átutalni" – idézi a Blikk a brit lap cikkében megszólaló bennfentes szavait.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.