Kiraboltak egy újságírót a katari focivébén: megdöbbent a rendőrség reakcióján

focivébé vébé rablás Katar élő adás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
November 20-án, vasárnap vette kezdetét a labdarúgó-világbajnokság. Az egész világ Katarra figyel, hogy szervezőként hogyan lesz képes helytállni, ám az első hírek nem túl biztatóak.

A focivébé nyitónapján több incidens is történt, többek között élő adásban rabolták ki az egyik argentin tévétársaság riporterét. Dominique Metzger a szurkolók között állva, élőben jelentkezett be, amikor a tömegből valaki belenyúlt a táskájába és több mindent is ellopott a hölgytől. Az újságíró rögtön jelentette is az esetet a helyi rendőrségnél, akiktől eléggé meglepő választ kapott.

Az ügyben intézkedő rendőrnő elárulta Metzgernek, hogy high-tech kamerákkal szerelték fel a stadion környékét, és az arcfelismerő segítségével meg fogják találni a tolvajt, majd megkérdezte a riportert, hogy mit szeretne, milyen büntetést kapjon a rabló? A kérdés sokkolta az argentin újságírót, főleg azután, hogy a rendőrnő részletezte a lehetőségeket:

Dominique Metzger nem tudott erre mit reagálni, ő csak az ellopott értékeit szeretné visszakapni – olvasható a Mirror cikkében. A lap megjegyzi, hogy nem ez volt az első eset, hogy baj ért riportereket, sőt egyre több bejelentés érkezik hasonló incidensekről, lopásokról.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.