Szellemek járják Szilágyi István elhagyatott házát - állítja az egyik szomszéd

Fotó: Koncz Márton - Origo
Fotó: Koncz Márton - Origo -
gyilkosság Humenyánszky Jolán szilágyi istván tragédia szellem
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az egész országot megrázta Szilágyi István, vagyis Lópici Gáspár tragédiájának híre. Az ismert színészt saját fia bántalmazta, aki 2020 májusában egy kalapáccsal agyonverte az idős és gyengélkedő édesapját.

Férje halála után nem sokkal Szilágyi özvegye, Humenyánszky Jolán is kórházba került, aki végül tavaly februárban vesztette életét. A házaspár szörnyű körülmények között, egy omladozó házban élte élete utolsó hónapjait. Sokáig nem lehetett tudni, ki örökli az ingatlant és a felhalmozott tartozásokat, ám nemrég lezárult a hagyatéki tárgyalás és Szilágyi István gyilkos fia örökölte meg az egykori otthont.

Szilágyi Péter és ügyvédje hiába fellebbeztek az elsőfokú ítélet ellen, a bíróság jóváhagyta a döntést és jogerősen életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélték a néhai színművész fiát.

Szilágyi István Fotó: Koncz Márton - Origo

A fiúnak így nem lesz lehetősége visszafizetni a házzal együtt megörökölt 30 milliós banki tartozást. Egyetlen esélye, hogy elárverezik az ingatlant és az így befolyt összeg fedezi az adósságot. Ha nem, halála után fiára, azaz Szilágyi István unokájára száll minden. A gyermeknek azonban megvan a lehetősége arra, hogy lemond az örökségről, a vagyonról és az adósságról egyaránt.

Az omladozó ház környékén élők szeretnék, ha minél előbb megfelelő kézbe kerülne a színész néhai otthona, ugyanis ijesztő az állapota. A Blikk ellátogatott az ingatlanhoz, melyet a szomszédok egymás között csak kísértetházként emlegetnek.

"Borzongás fog el, ha csak ránézek arra a házra, tudva, milyen szörnyűségek történtek a falai között. Nagyon jó lenne, ha valaki megvenné és felújítaná vagy elbontaná... éjszakánként szerintem még szellemek is járnak benne" – mesélte az egyik környékbeli.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.