November elején súlyos állapotban került kórházba Csapó Gábor olimpiai bajnok vízilabdázó. Nem sokkal később jó hírek érkeztek a legendáról, és sokan bíztak abban, hogy felépülhet, ám a szervezete feladta a harcot. Csapó pár nappal ezelőtt életét vesztette.

Csapó Gábort, vagy ahogy sokan ismerték, Dudit az egész ország szerette, és nemcsak sporttársai, hanem mindenki gyászolja. Egykori szerelme, Zalatnay Sarolta is szép emlékeket őriz róla, hiszen hét évig éltek boldog párkapcsolatban és a válásuk után is jó viszonyban maradtak. Most egy másik jó barátja, Riskó Géza újságíró is megemlékezett az elhunyt legendáról.

Csapó GáborForrás: MTI/Zih Zsolt

Az úszósport hozott össze bennünket, tízéves koromtól ismertem, együtt tréningeztünk. Gyorsúszásban számított talentumnak, később ez volt az oka annak, hogy a fő rivális szovjeteket könnyen otthagyta a vízben, kiszámíthatatlanul fordult, pontosan lőtt

– kezdte a visszaemlékezést Riskó a Ripostnak. Az újságíró elárulta, hogy Dudira mindig lehetett számítani, sőt egyszer megmentette őt egy verekedéstől:

Pokoli fizikuma megmentett egy meleg helyzetben, amikor a Tisza-szálló előtt közrefogtak. Érkezett Dudi, egy támadót két karjával fél méter magasba emelt, és a földre pottyantotta, majd ezt tanácsolta: »Máskor jobban vigyázz magadra!«.