"Ez a hely sokkal kevesebb lett nélküled" - a rendőrgyilkosság áldozatának barátai vigasztalhatatlanok

Fotó: Csudai Sándor - Origo -
újbudai rendőrgyilkosság Baumann Péter
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Baumann Péter posztumusz főhadnagy az újbudai rendőrgyilkosság áldozata. Halála az egész országot megrázta, barátai vigasztalhatatlanok. 

Az egész országot megrázta az a kegyetlen támadás, melyben egy ámokfutó két rendőrt megsebesített, harmadik társukat pedig kétszer szíven szúrta, és ezzel a halálát okozta. Baumann Pétert Sz. Szilárd késelte halálra, az ámokfutót végül lábon lőtték. Az intézkedés a vizsgálatok szerint szakszerű volt. Baumann Péter elvesztését azonban képtelenek feldolgozni a barátai, Péter Facebook-profilján teszik közzé a gondolataikat.

Baumann Pétert 2023. január 12-én éjszaka intézkedés közben késsel sebezte halálra egy őrjöngő férfi Fotó: Csudai Sándor

"Akárhányszor próbálom összeszedni a gondolataimat, mindig arra jutok, hogy ez nem fair, nem volt igazságos az élettől. Attól az élettől, amelyet te annyira szerettél élni. Gyönyörű lelked volt, rengeteget adtál a világnak és ez a hely sokkal kevesebb lett nélküled" - írta az egyik barát.

"Nem találom a szavakat... 10 évvel ezelőtt együtt, egymás mellett mondtuk el az eskü szövegét! Életem kockáztatásával is teljesítem..." - idézi a Bors egy másik ismerős szavait.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.