Rendőrökre támadt egy férfi Újbudán: az egyikük belehalt a súlyos sérüléseibe

halál késelés rendőr Újbuda
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A rendőrökre intézkedés közben támadt rá egy férfi a XI. kerületben Újbudán. Az egyikük belehalt a súlyos sérüléseibe. 

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába 2023. január 12-én 22 óra 11 perckor érkezett bejelentés, hogy Budapest XI. kerületében, egy Lecke utcai társasházban egy ott lakó férfi beszakította az egyik szomszéd lakás ajtaját, és be akart jutni.

A megerősített létszámban kiérkező rendőrök a férfit intézkedés alá vonták, majd a férfi az egyenruhásokra támadt. A Bors információi szerint a férfi az elsőként felsietett rendőrt mellkason szúrta, majd a másik két társát is megsebesítette és elmenekült. A súlyosan sérült rendőr nem tudott mozdulni, de a másik kettő a férfi után rohant, ahol az egyik járőr figyelmeztető lövést követően lábon lőtte, így elfogták.

Képünk illusztráció Forrás: Thinkstock

A helyszínre érkező Országos Mentőszolgálat munkatársai a három sérült rendőrt, illetve a lábon lőtt támadót kórházba vitték.

Az egyik rendőr, a XI. Kerületi Rendőrkapitányság körzeti megbízottja olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a kórházban életét vesztette.

"Csak a hangzavarra eszméltem fel, aztán pedig csak egy rohanó férfit és utána rohanó embereket láttam, végül pedig két durranást, amiről már akkor azt gondoltam, hogy lövés" - árulta el egy környékbeli. "Soha nem láttam még ennyi rendőrautót. Aztán azt láttuk, hogy a mentősök betesznek valakit a kocsiba, majd elhajtanak. De a tucatnyi rendőr még ott maradt" - tette hozzá.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.