Benny Hill sötét múltja: több nő is zaklatással vádolta a magányosan elhunyt nevettetőt

Forrás: Getty Images/This content is subject to copyright./Fred Mott -
Benny Hill zaklatási vádak sötét múlt szexuális zaklatás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Idehaza is rendkívül népszerű volt a néhai brit humorista, Benny Hill és showműsora, melynek ikonikus dallamait még azok a fiatalok is ismerhetik, akik talán sosem hallottak még róla. Spanyolországban reneszánszát éli a Hill-kultusz, és tévézők ezrei ülnek miatta a képernyő elé.

A harminc évvel ezelőtt elhunyt színész, énekes és komikus azonban nem élt példás életet – állítják többen. Benny Hill szórakoztató műsorának elengedhetetlen elemei voltak a csinos, kihívó öltözetű lányok, a szexuálisan gyakran kétértelmű jelenetek és a paródia. A nézők nevettek, a szereplők viszont nem mindig érezték jól magukat.

Erről árulkodik több "táncosnő" megnyilvánulása is, melyeket most a Daily Star szedett csokorba. A lap felidézi, hogy Stefanie Martin 1985-ben megvádolta Benny Hillt szexuális zaklatással, a humorista azonban tagadta a történteket. Később a show-nak egy másik szereplője azzal állt elő, hogy megpofozta Benny Hillt, amikor a férfi az egyik meghallgatáson erősen megfogdosta a melleit.

Forrás: Getty Images/This content is subject to copyright./Fred Mott

Évekkel Hill halála után lépett a nyilvánosság elé Hazel O'Connor, aki 2017-ben mesélte el, hogy 1976-ban egy londoni lakásban zaklatta őt a népszerű tévés. Egy másik, neve elhallgatását kérő nő pedig arról beszélt, hogy Hill csak akkor engedte neki, hogy szerepeljen a show-ban, ha valamilyen szexuális módon viszonozta a szívességet.

Benny Hill sosem nősült meg, és híres volt fukarságáról. Halálakor hétmillió fontnyi vagyont hagyott hátra, mivel mindenen spórolt. Nem tartott fenn autót, szinte mindenhová gyalog járt, új cipő helyett sokadszorra is megtalpaltatta a régit, olcsó élelmiszereket vásárolt, és sosem vett lakást vagy házat, mindig albérletben lakott.

Holttestére ügynöke talált rá, miután Hill szomszédai furcsa szagot éreztek a lakásból. Halálát szívinfarktus okozta, a lakásában, a tévé előtt rogyott a kanapéra.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.