Budapesti pszichiátrián bujkált a német szatír

TEK német szatír pszichiátria
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Budapesten fogták el az eislingeni szatírként elhíresült német férfit a Terrorelhárítási Központ (TEK) segítségével - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda kedden a rendőrség honlapján.

A német központi célkörözési egység múlt szerdán gyors segítséget kért a magyar rendőrségtől, ugyanis olyan információhoz jutottak, hogy a súlyos, szexuális jellegű bűncselekmény elkövetése miatt körözött férfi Magyarországon tartózkodhat. Az adatok szerint a férfit egy budapesti pszichiátriai intézményben kezelték, de pár órán belül el akarták bocsátani az egészségügyi létesítményből.
A magyar fejvadászok azonnal megkezdték az információ ellenőrzését, majd helyszíni terepszemlét tartottak: a körözött 25 éves férfi valóban az intézményben tartózkodott, így azonnal megszervezték az elfogását.


Mivel a kórtörténete alapján korábban voltak agresszív dühkitörései, és zavart pszichés állapota miatt tartani lehetett attól, hogy ellenállást tanúsíthat, speciális bevetési egység közreműködésére is szükség volt. A célkörözési egység ezért a Terrorelhárítási Központ (TEK) segítségét kérte. A TEK műveleti egységével közösen - a német rendőrök jelzését követő két órán belül - elfogták a 25 éves német állampolgárt.

A férfi kiadatási őrizetben van, további sorsáról az illetékes bíróság dönt - írták a police.hu oldalon.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.