Lakástűzben meghalt egy férfi Nyírmihálydiban

Forrás: shutterstock -
halálos tűz Nyírmihálydi tűzoltók lakástűz
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A tűzoltók gyors munkája ellenére emberéletet követelt egy lakástűz a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei Nyírmihálydiban - derült ki az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szerdán az MTI-hez eljuttatott közleményéből.

Mint írták, egy hetven négyzetméteres lakóház egyik szobája gyulladt ki a Rákóczi utcában délelőtt.

Tizenkét tűzoltó két járművel percek alatt a helyszínre ért, de ezt megelőzően a ház lakója visszament a sűrű füsttel telítődött épületbe, hogy eloltsa a lángokat. Életét a tűzoltók gyors beavatkozása ellenére sem lehetett megmenteni.

Strong and brave Firefighter Going Up The Stairs in Burning Building. Stairs Burn With Open Flames. Forrás: shutterstock

A tűz pontos keletkezési okát és körülményeit a katasztrófavédelem vizsgálja - írta Dóka Imre, az OKF helyettes szóvivője.

Figyelmeztetett: a füst legalább akkora veszélyt jelent, mint maga a tűz, égő épületbe "semmiképpen ne menjünk be oltani, a tárgyak és értékek pótolhatók, az emberi élet viszont nem".

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.