Cápatámadásban vesztette életét egy kamaszlány

Forrás: Origo -
Ausztrália cápatámadás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Cápatámadásban vesztette életét egy kamaszlány szombaton egy nyugat-ausztráliai folyóban, körülbelül két és fél kilométerre a tengertől. A 16 éves lány a Perth városán át az Indiai-óceánba ömlő Swan-folyón vízirobogózott barátaival, amikor a tragédia történt.

A rendőrség szerint egy csapat delfint láttak a közelben, és a lány vélhetően azért szállt le a vízirobogójáról és ment bele a vízbe, hogy a játékos állatokkal együtt úszkáljon, ám egy ismeretlen fajhoz tartozó cápa megtámadta.

Forrás: Origo

A lányt életveszélyes harapásos sérülésekkel emelték ki a folyóból, és bár a hamar kiérkező mentők megpróbálták újraéleszteni, nem tudták megmenteni. Halászok, vízirendőrök és más szakértők szerint szokatlan, hogy egy cápa ilyen messzire felússzon a folyón.

Az ABC televízió szerint két éve egy bikacápa sebesített meg súlyosan egy úszó férfit a Swan-folyóban.
A Swan-folyón ez volt az első halálos cápatámadás 1923 januárja óta, amikor egy 13 éves fiút marcangolt szét egy ragadozó.

Ausztráliai folyóban legutóbb 1960-ban ölt meg embert cápa, akkor egy 3,3 méteres bikacápa támadt rá egy búvárra Sydney térségében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.