Eltűnt a boltok polcairól a Pilóta keksz: van, ahol méregdrágán árulják a magyarok egyik kedvenc édességét

Pilóta keksz eltűnés keksz bolt édesség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Talán sokaknak feltűnt már, hogy eltűnt a boltok polcairól a magyarok közkedvelt édessége, a PIlóta keksz. 

Az isteni édességből már hónapok óta nem érkezik a boltokba, és azt sem tudni, mikor lesz újra kapható. A "vészhelyzetről" egy kisbolt tulajdonosa beszélt a Blikknek, aki elmondta, hogy az emberek a mai napig keresik a Pilótát, ami hosszú évek óta az egyik legkedveltebb édesség.

Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az, hogy 2021-ben csaknem 5,5 millió adagot vettek belőle a magyarok. Most, hogy hiánycikk, akadnak, akik ebből is üzletet csinálnak, és több ezer forintért árulják az édesség csomagját. A neten van olyan hirdető, aki 10 ezer forintért árul két csomag Pilótát, de akad, aki "csak" 1900 forintért válna meg tőle.

Forrás: Wikimedia Commons/ Gg. Any

A lap megkereste a kekszet gyártó céget, a Mondelez azonban egyelőre nem válaszolt a kérdéseikre. Csupán annyit árultak el, hogy a hiány hátterében gyártókapacitásban felmerült gondok, valamint alapanyag- és csomagolóanyag hiány áll. Jó hír azonban, hogy a gyártók azt mondták, ők is azon dolgoznak, hogy mielőbb újra a polcokra kerülhessen az édesség.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.