Eltűnt a LEGO-készlet egy darabja, aggódó szülők riasztották a mentősöket

Lego mentősök mentőszolgálat riadalom
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nem mindennapi esetről számolt be saját Facebook-oldalán az Országos Mentőszolgálat. Ezúttal nem a szokott módon mentettek életet az ápolók.

Minden szülő rémálma, hogy a gyereke véletlenül lenyel egy darabot valamelyik játékából, amely akár könnyen a torkán vagy a légcsövében is akadhat. Múlt héten hasonló gondolat fordulhatott meg egy Veszprém vármegyei anya és apa fejében, amikor nem találtak egy építőkockát.

Az apa épp nagyobbik gyermekével legózott, amikor sehol sem találták a 3500 darabos készlet egyik apró darabkáját. A szülők nagyon megijedtek, ugyanis azt hitték, az éppen szundikáló kisebb, egyéves fiú nyelhette le a játékot, így azonnal riasztották a mentőket.

"Bajtársaink perceken belül helyszínre érték, ám mikor megkezdték volna a kisfiú vizsgálatát, mentőápoló bajtársunk rálépett éppen arra a darabkára, amit órákon keresztül hiába keresett mindenki. A mentők és a család is megkönnyebbültek, mivel ellátásra végül nem volt szükség. További balesetmentes játékot kívánunk!" – olvasható az Országos Mentőszolgálat posztjában.

Hasonlóan szokatlan eset történt pár évvel ezelőtt, amikor egy néni mentőt hívott, de arra kérte a mentősöket, hogy várják meg a Dallas ismétlésének végét, és csak azután jöjjenek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.