Füstmérgezésben halhatott meg egy nő Keszthelyen

Forrás: Thinkstock -
Keszthely halál füstmérgezés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Izzó, füstölgő ágymatrac mellett találtak holtan egy idős nőt a tűzoltók szerda reggel Keszthelyen - tájékoztatta a Zala Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság az MTI-t.

A katasztrófavédelem ügyeletére szerda reggel érkezett bejelentés arról, hogy Keszthelyen, a Kossuth Lajos utcában füstöl egy sorház emeleti lakása.

A tűzoltók kiérkezésekor már nem volt tűz, egy ágy matraca izzott fél négyzetméteren, mellette pedig egy idős nő feküdt, akin már nem lehetett segíteni. A tűzoltók a matracot visszahűtötték, megszüntetve ezzel a füstöt.

Füstmérgezésben halhatott meg egy nő Keszthelyen Forrás: Thinkstock

A tűz okát tűzvizsgálati eljárás keretében vizsgálják.

A zalai katasztrófavédelem arra hívta fel a figyelmet, hogy egy égő vagy akár csak parázsló matrac rendkívül erősen füstöl, ezért a hálószobában különösen fontos az elővigyázatosság. Már egy tenyérnyi helyen lévő izzás is képes halálos füstmérgezést okozni, ezért mindenképpen javasolt füstérzékelőt beszerezni a hálószobába, ahol leggyakrabban az ágyban dohányzás miatt keletkezik tűz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.