Kitiltják az autósokat a Balaton egyik legnépszerűbb helyéről

Forrás: Shutterstock.com -
autómentes övezet Tihany Balaton
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Folytatódik a Visszhang-domb turisztikai fejlesztése Tihanyban, és felújítják a Csokonai- és a Dózsa György utca közötti lépcsőt is. A munkálatokat várhatóan csak a szezon után kezdik.

155 millió forint vissza nem térítendő támogatásból befejeződik a Visszhang-domb komplex turisztikai fejlesztése. Sétányokat alakítanak ki, díszburkolatokat fektetnek le, átfogó tereprendezést végeznek, kitisztítják a környező erdősávokat, megújítják a zöldfelületeket, új növényeket ültetnek és öntöző-hálózatot alakítanak ki. A dombon egységes információs táblákat helyeznek el, felújítják a Csokonai utca és a Dózsa György utca közti lépcsőt - írja a Tihanyi Visszhang.

Tihany Forrás: Shutterstock.com


"Ha elkészülünk a beruházással, akkor az Apátságtól a Pisky sétányon át az Echo dombig egy látványos, igényes terület fogadja majd az ideérkezőket"
– mondta Tósoki Imre polgármster, aki hozzátette: a fejlesztés befejezése után az említett terület autómentes övezet lesz, ide gépkocsikkal már nem lehet majd behajtani.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.