Nyíregyházi tömegverekedés: egymásra mutogatnak a résztvevők, hajszálon múlt a tragédia

verekedés Nyíregyháza biztonsági őr támadás szórakozóhely nyíregyházi verekedés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Múlt pénteken hatalmas verekedésnek lehettek szemtanúi az egyik nyíregyházi szórakozóhely vendégei. A bejárat előtt két fiatal és azok apja került összetűzésbe a klub biztonsági személyzetével, de az egyelőre nem tisztázott, hogy ki kezdhette a bunyót, ugyanis mindkét társaság a másikat okolja.

A verekedés után három férfit szállítottak kórházba komoly sérülésekkel. Az egyik férfi a fején, a mellkasán és az alsó végtagjain szerzett sebeket, a másik a fején sérült és eltört az egyik bordája, a harmadik pedig szemkörnyéki sérüléseket szenvedett és lapinformációk szerint elképzelhető, hogy meg is vakulhat az őt ért ütéstől.

A két bokszoló fiatal és szintén sportoló édesapjuk szórakozni mentek a klubhoz, a bejáratnál azonban többszörös túlerővel találták szembe magukat – írja a Blikk. A lapnak nyilatkozó roma jogvédő szerint a fiúkat lépre csalták, a biztonsági őrök azonban azt állítják, hogy a korábban a helyről már kitiltott fiatalok provokálták őket és boxerrel megütötték az egyik őrt.

Az esetről készült videón is látszik, mennyire durva volt a verekedés, és a beszámolók is hasonló brutalitásról tanúskodnak. Az őrök állítólag a földön is rugdosták az egyik fiút, az apát pedig akkor érte támadás, amikor megpróbálta megállítani a támadókat. Az idősebb férfit mellkason rúgták, eltört egy bordája, ami átszúrta a tüdejét. Az életveszélyes sérülés miatt jelenleg lélegeztetőgépen tartják, a torkát ért ütéstől pedig nem tud beszélni.

A Blikk idézi, hogy egyik oldalról rasszista támadásról beszélnek, míg olyan pletykákat is közölt a lap, mely szerint a most megvert fiatalok bedrogoztak egy lányt, akit a mosdóban akartak megerőszakolni. Az ügyben jelenleg rengeteg a kérdés és a tisztázásra váró részlet, a rendőrség nyomozói jelenleg is dolgoznak az ügyön.

Az eset után, a vizsgálatig lecserélték a nyíregyházi szórakozóhely biztonsági személyzetét. A klub elé most péntek estére roma jogvédők demonstrációt szerveznek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.